Pytt i panna är ju något vi alla växt upp med.
Gott och enkelt att göra med rester du har hemma eller rotfrukter som börjar sjunga på sista versen.
I denna version har jag tagit bort köttet, därav namnet Plant i panna
Inlagda rödbetor är det klassiska tillbehören men här serverar jag istället en fräsch och intressant sås med äpple och senap.
Fantastiskt gott!
4 portioner
Plant i panna
Ingredienser:
1 kg potatis
3 st medelstora morötter
2 st medelstora palsternackor
1/2 medelstor blomkål
1 msk hackad dill
Plantbaserat smör/olja
Salt och svartpeppar
Gör så här:
Hacka alla rotfrukter i små kuber.
Dela blomkålen i mindre bitar.
Jag valde att tvätta dem och bevara skalet, då de är ekologiska.
Lägg i en ugnsform.
Klicka några smörklickar uppepå eller ringla på lite olja.
Toppa med dill, salt och svartpeppar.
Blanda runt.
Rosta i ugnen på 225 grader tills bitarna är mjuka. Ca 30 min. Rör om då och då.
Äpple- och senapssås:
Ingredienser:
2,5 dl Oatly havre fraiche
1 äpple, gärna grönt med pga lite extra syra
1 msk grovkornig senap
1 tsk flytande honung eller agave
Gör så här:
Skaka och riv äpplet. Krama ur vätskan.
Blanda med övriga ingredienser.
Serveras kall till pytten.
Lämna ett svar