Pytt i panna är ju något vi alla växt upp med.

Gott och enkelt att göra med rester du har hemma eller rotfrukter som börjar sjunga på sista versen.

I denna version har jag tagit bort köttet, därav namnet Plant i panna

Inlagda rödbetor är det klassiska tillbehören men här serverar jag istället en fräsch och intressant sås med äpple och senap.

Fantastiskt gott!

 

4 portioner

 

Plant i panna
Ingredienser:

1 kg potatis
3 st medelstora morötter
2 st medelstora palsternackor
1/2 medelstor blomkål
1 msk hackad dill
Plantbaserat smör/olja
Salt och svartpeppar

 

Gör så här:

Hacka alla rotfrukter i små kuber.
Dela blomkålen i mindre bitar.
Jag valde att tvätta dem och bevara skalet, då de är ekologiska.

Lägg i en ugnsform.

Klicka några smörklickar uppepå eller ringla på lite olja.

Toppa med dill, salt och svartpeppar.
Blanda runt.

Rosta i ugnen på 225 grader tills bitarna är mjuka. Ca 30 min. Rör om då och då.

 


Äpple- och senapssås:

Ingredienser:

2,5 dl Oatly havre fraiche
1 äpple, gärna grönt med pga lite extra syra
1 msk grovkornig senap
1 tsk flytande honung eller agave

 

Gör så här:

Skaka och riv äpplet. Krama ur vätskan.
Blanda med övriga ingredienser.

Serveras kall till pytten.