Klassisk Biff alá Lindström kännetecknas utav att biffen innehåller rödbeta och kapris.

Det är lite oklart om biffen är en svensk eller rysk rätt.

År 1862 besökte kapten Henrik Lindstöm (född i Sankt Petersburg) Kalmar och introducerade hans rätt på Hotell Witt.
Än idag finns hotellet kvar och serverar sina välkända Biff alá Lindström.

Här kommer min veganska version :-)

 

4 portioner

 

Ingredienser:
400 gr Anammas formbar färs
1 röd lök
1 näve hackad rödbeta, inlagd eller kokta (Eller gör som jag som älskar rödbeta, jag hade nog i nästan 2 nävar i smeten)
1 msk kapris
Salt och vitpeppar

 

Gör så här:
Låt färsen tina innan du börjar med biffarna.

Skala och riv den röda löken.
Hacka kapris och blanda sedan alla ingredienser till en färs. Smaka av med salt och peppar.

Dela upp smeten i 4 lika stora biffar och stek på medelvärme tills de är genomvarma och fått fin yta.

Traditionellt serveras dessa biffar med isbergssallad och en bit varm pain riche. Men man kan också servera dem med kokt eller stekt potatis.