Jag tror detta fenomen kom för bara några år sedan…  Muggkakan!

Ett snabbt sätt att få en nybakad kladdkaka bakad i micron.
Otroligt gott och otroligt bra vid sötsug som snabbt behöver stillas.

Det bästa är att den går ju att variera i oändlighet. Och här även som mitt recept: Vegansk, glutenfri och utan socker!
Toppen! Nu kan du äta muggkaka lite när som :-)

 

1 större kopp eller 2 mindre koppar

 

Kakaosås (Tar längst tid pga nedkylning)
Ingredienser:
1 banan
0,5 dl havregurt eller sojagurt
1 msk kakao (Raw eller vanlig)

 

Gör så här:
Mixa ingredienserna till en slät smet. Häll över i en box och ställ i frysen en stund, så att den blir lite tjockare i konsistensen. Ca 30 min.

 

 

Muggkaka
Ingredienser:
1 stor banan
1/2 dl mandelmjöl
1 msk kakao (Raw eller vanlig)
1/2 tsk bakpulver
0,5 dl valfria nötter (Jag valde hasselnötter. Ger ett gott crunch och smak i kakan)
1 tsk agavesirap (Jag skippade denna och tyckte inte det behövs någon mer sötma än från toppingen, så som jordgubbar och kokos)
Jordgubbar till topping
Kokosflingor till topping

 

Gör så här:
Hacka nötterna.
Mixa alla andra ingredienser till en slät smet, rör ner nötterna och häll upp i en mugg.

Beroende på storleken på koppen/kopparna kan tiden i micron variera.
Jag hade hela smeten i en tekopp och körde på 800 watt i 2 min.
Är du osäker, så ta ut koppen och stick ned en sked i mitten och kolla konsistensen. Den ska ha bakats men ändå lite gräddig i mitten.

 

 

Upplägg:
Klicka på såsen på toppen utav muggkakan och dekorera med färska jordgubbar och kokos eller om du har andra favoritbär eller frukter.
Kakan gör sig bäst när den fortfarande är ljummen och med den lite kylda såsen uppå.

Mums!