Är ni sån som jag som gillar banan i mat? :-)
Jag tror att antingen älskar man det eller hatar det.

Här kommer en rätt för er som gillar det!

Denna rätt är mild i smaken, söt med bananen och härlig touch utav kokos och curry.
Billig rätt som är god att servera med ris, bulgur eller quinoa. Och servera gärna med lite grönt så som ruccola eller färsk spenat.
Kanongott!

Är också glutenfri!

 

4 portioner

Ingredienser:
1 frp krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1 frp kikärtor a´400 gr eller 300 gr kokta
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 bananer
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk curry
Salt och svartpeppar
Lite potatismjöl och vatten till redning

 

Gör så här:
Finhacka gul lök och vitlök och låt stekas på medelvärme i en gryta tillsammans med lite olja och curryn.
Vi steker med Curryn för att få ut mer utav smaken.

När löken blivit mjuk, blanda i krossade tomater, kokosmjölk och buljongtärning och låt koka några minuter.

Häll av kikärtorna ifrån spadet om du köpt färdigkokta, skölj och ha sedan i grytan.

Smaka av med salt och peppar.

Red såsen genom att blanda lite potatismjöl med lite vatten och rör om till en tjockare vätska.
Medans grytan kokar, strilar du sakta ner potatismjölsvätskan under omrörning tills du får en så tjock konsistens du vill ha på grytan.
Blir det helt plötsligt för tjockt? Späd grytan med valfri plantbaserad mjölk eller grädde.

Strax innan servering skivar du i banan och låter endast bli varm. Undvik att koka, då bananen då blir mosig.