Oj oj oj… tänker du nu… veganska muffins… vad krångligt…

Nej! 🙂 Tvärtom!
Det är så mycket enklare än vad folk tror.

Hoppa över äggen och använd dig utav plantbaserad mjölk och smör.

Och det blir JÄTTEGOTT!

Här kommer ett kanonenkelt recept:

 

Ca 20 st modell mindre

Ingredienser:
150 gr mjölkfritt margarin
2,5 dl socker
1 dl havregrädde
1 1/2 dl havremjölk
4 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk bakpulver

 

Gör så här:
Smält margarinet och låt det svalna.

Vispa ihop socker, grädde och mjölk.

Blanda ihop de torra ingredienserna för sig för att se till att allt blir ordentligt blandat. Tips, använd en gaffel för att fördela ingredienserna lättare.
Blanda sedan i det i mjölkblandningen och tillsätt det smälta smöret.

Vispa tills allt är blandat.

Fyll muffinsformarna 3/4 och grädda i mitten utav ugnen på 200° i ca 15 min.
Tiden kan skifta beroende på hur stora formar du använder.

Tips, använder du pappersformar? Använd två stycken till varje muffins för att få bättre stadga och ge muffinsarna en bättre form.
När dem sedan är bakade kan du ta bort den yttersta formen och använda till nästa bakning.

Kolla genom att sticka in en potatissticka i en muffins, är stickan torr, då är muffinsarna klara.

Smaklig fika! 🙂

Går jättebra att frysa och tina vid behov.