Enkel vardagsrätt som går snabbt att tillaga och är krämig och len i smaken.

Och visste du att morötter ärr fullproppade med A-vitamin som ger finare hy och är bra för din syn.
Men det är inte det enda morötterna innehåller som är bra för dig.
Morötterna innehåller ämnen som är bra för ditt hjärta och för högt blodtryck.

Även bakteriedödande ämnen finns, så en gammal huskur är att lägga rivna eller kokta morötter på ett sår för att förhindra infektion.

Listan är oändlig, så tänk på detta nästa gång du äter morötter.
Dem är  inte BARA goda! :.)

 

2 portioner

 

Ingredienser:

2 msk mjölkfritt smör
1msk vetemjöl
Havremjölk eller havregrädde
2 medelstora morötter
Spaghetti för 2 personer
Salt, svartpeppar, persilja

Gör så här:
Skala och skär morötterna i små bitar.
Koka i vatten med lite salt tills de är mjuka,

Under tiden kan du fixa såsen genom att smälta smöret på medeltemperatur.
Vispa sedan ner mjölet och spä med lite havremjölk.
Öka värmen på plattan och vispa hela tiden.
Såsen börjar nu redan och spä då på med lite mer havremjölk och upprepa tills du får den konsistens och mängd du vill ha på såsen.

Koka spaghetti enligt förpackningens instruktion.

När morötterna är mjuka blandar du i dem i såsen, smaka av med salt och peppar. Låt små puttra tills spaghettin är klar.

Toppa rätten med lite persilja,