Att göra ”köttbullar” utan kött har sina oändliga variationer. Här kommer ännu en variation: Pastabullar! :-)

Bullar gjorda på pasta och bönor!
Ger en härlig hållbar konsistens och otroligt smak. Använd dem i en sallad, i en tomatsås, i en wrap, på mackan, som klassiska köttbullar, eller ät dem som dem är.
På picknicken, hemma med familjen, på väg till jobbet, till finmiddagen, på barnkalaset eller till kvällsmackan.

Ingredienser
250 gr okokt pasta (Fullkorn eller glutenfri går lika bra)
1 burk med valfria bönor. Jag använde mig utav kidneybönor
4 tsk barbecuesås
2 tsk tomatpuré
Salt och svartpeppar

Gör så här:

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

Häll av bönorna och skölj i kallt vatten.

Mixa sedan allt i en mixer. Smaka av med salt och peppar.
Rulla till bollar och stek i lite olja i en panna.

 

IMG_20170329_135307