Jag älskar att få komma hem till Farmor Bodil i Norge,  speciellt i juletider.

Jag känner mig hemma <3

En norsk tradition är Riskrem till efterrätt på Julen.

Hur mätt man än är,  så får man alltid i sig lite Riskrem med bringebærsaus <3

Här har jag gjort ett veganskt recept som passar alla 🙂

 

4 portioner

Ingredienser:
3 dl Alpro soyavispgrädde
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl grötris

Gör så här:

Koka grötriset enligt förpackningens anvisning. Låt sedan riset bli kallt innan du ska göra riskremen.

Visa grädde med socker och vaniljsocker.

Blanda sedan ris och grädden och se till att det inte är några klumpar.

Ställ i kylen till servering.

Servera detta med Bringebærsaus, antingen genom köpt (då rekommenderas märket Pianos färdiga sås på tetra)

Eller gör egen sås så här:

Ingredienser:
300 gr hallon
1 dl socker
1 dl vatten

Gör så här:
Värm upp vatten och socker i en kastrull och rör om tills sockret är upplöst.

Mixa hallonen och tillsätt sockerlagen tills du får en fin sås i den konsistens du vill ha.