Rödbetssallad i all ära!

En av mina favoriter som alltid ska vara med på julbordet!

Och en härlig smak av apelsin får den en spännande och fräsch touch.

 

Ingredienser:
2 stora rödbetor eller 4 medelstora
1 burk oatly fraiche
1 apelsin (viktigt att det är eko,  pga att vi ska använda oss utav skalet)
Salt och svartpeppar

Gör så här:

Skrubba rödbetorna lätt och koka den med skalet på för att bevara så mycket bra ämnen som möjligt,  i rikligt med vatten.  Fyll på med vatten om det behövs.  Det har förmåga att dunsta.
Detta tar längst tid och ska koka tills dem är mjuka men ändå lite spänst kvar i. Beroende på storlek kan detta ta nästan 1 h.

Efter kokning,  kyler du ner dem med kallt vatten,  drar av eller skalar lätt av med kniv.
Skär i den form du önskar. Fyrkanter, stavar, små, stora.
Blanda i en burk fraiche och krydda med rivet apelsinskal, salt och peppar. Smaka av tills du får en bra balans.

Tips! Efter julbordet och rester finns, gör en god härlig macka med vegofärsbullar och rödbetssallad. Mums!