Visste ni att ni kan återanvända och odla grönsaker på nytt?

Väldigt smart och enkelt!
T.ex som denna purjolök: När du använd upp purjolöken, spar änden med rötterna och sätt den i ett glas med vatten. Den växer upp på nytt! :-)

I denna enkla vardagspastarätt använder jag mig just utan ”återanvänd” purjolök.
En pastasås med 2 sorters champinjoner, skogens goda!

4 portioner

Ingredienser:
250g champinjoner
250g Skogschampinjoner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dec purjolök
Havregrädde och Havrefraiche
1 msk vetemjöl
Olivolja
Salt, peppar och riven muskot
Ev torkad grönkål (Torkad på 100 grader i ugn tills de är frasiga)
Ev färsk majskolv
Valfri pasta

Gör så här:
Dela champinjonerna på hälften eller i fyra delar och stek i olivolja tillsammans med hackad lök och pressad vitlök.

När champinjonerna är stekta och löken är mjuk, strö över vetemjölet, rör om och sedan häll på en skvätt havregrädde. Rör om så att inte klumpar bildas. Nu blir såsen tjockare och späd lite i taget med havregrädde. Låt småkoka under tiden.

När du har en konsistens du gillar, tillsätt några matskedar havrefraiche, tunt skivad purjolök och smaksätt med salt, peppar och riven muskot.

Koka valfri pasta till detta och toppa med tex lite torkad grönkål och en god färsk kokt majskolv med lite havssalt.