Enkel, snabb och väldigt god vardagsmat!

Visste ni förresten att blomkål odlades i Grekland redan före kristi födelse!
Det man då säkerligen inte hade en aning om, var att i framtiden, alltså där vi är nu har det börja dyka upp i annan skrud än i vitt.
Vad sägs om orange, grön eller lila blomkål? :-P

I Sverige har vi säsong mellan Juni och oktober.

2 portioner

Ingredienser:
Pasta för  2 personer
1 mellanstor blomkål
1 liten (normal) lime
1 näve hasselnötter
1 msk olivolja
1 tsk soja
25 gr mjölkfritt smör
1 msk hackad färsk hackad persilja eller fryst
1 tsk hackad färsk chili eller fryst
1 vitlöksklyfta
1 tsk paprikakrydda
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Börja med att skär små buketter av blomkålen.
Blanda marinad av olivolja, soja, paprikapulver, lite salt och peppar. Blanda blomkålen och marinaden i en bunke och se till att alla bitar blir täckta.

Hacka hasselnötter.

Lägg blomkålen och hasselnötterna på en ugnsplåt och rosta i ugnen 225 grader i ca 20 minuter. Beroende på hur stora bitar du vill ha. Blomkålen är klar när den är mjuk. Rör om då och då.

Koka pastan efter anvisning.

Smält smöret på låg värme i kastrullen med persilja, chili och pressad vitlök.

När blomkålen är mjuk, pressa över saften från 1 lime.

Blanda sedan pasta, blomkål och det skirade kryddsmöret.
Toppa med lite flingsalt och grovmalen svartpeppar.

img_20161031_181711