Smaken och utseendet på denna rätt är lyxig!
Smakerna går så väldigt bra ihop och citronen är övertygande men tar inte över, utan den är perfekt balanserad och gör rätten fräsch, mumsig och nytänkande.

4 portioner:

Ingredienser:
500 gr färsk tagliatelle
100 gr Ruccola
3-4 vitlöksklyftor
1 citron
1 dl riven parmesan
Parmesan till topping
Olivolja
Salt, gärna flingsalt

Gör så här:
Skala och skiva vitlöken tunt och stek i rikligt med olja.
Koka pastan enligt anvisningar.

Riv skalet på citronen och skär klyftor av resten, som du använder till garnering.
Riv parmesanost.

När pastan är klar, häll av vattnet och rör ner Ruccola, citronskal, riven parmesan och vitlöksklyftorna med tillhörande olja från pannan.
Rör om och smaka av mer salt och eventuellt lite mer olja.

Servera med citronskivorna som man själv kan pressa över sin rätt.