20150329_192116
Har ni rester kvar från Tacokvällen eller bara helt appropå sugen på en god Tacopaj?

Här har ni ett smarrigt recept som är perfekt till fredagskvällen eller som en restmåltid på söndagen efter den klassiska tacosfredagen, som är gladelig bra att sedan göra matlådor på till kommande arbetsvecka.

Eller får ni några ”köttätande” vänner på besök, rekommenderas denna varmt, då de säkerligen kommer ha svårt att känna någon skillnad 😛

Och vad är då det där lilla gröna i pajen, undrar ni…. Mögel? Neeej, Broccoli!! 😀

Servera pajen med en fräsch sallad och du har en väldigt god måltid!

En stor paj

Pajdeg
Ingredienser:
3 ½ dl vetemjöl
150 g mjölkfrittmargarin
½ tsk salt
½ dl Oatly fraiche

Gör så här:
Blanda ingredienserna till degen. För att göra det så enkelt och smidigast som möjligt använd en matberedare, mixer. Kökets bästa vän, enligt mig 🙂
När du fått en jämn deg, tryck ut den i en pajform och förgrädda i 10 minuter i 200 grader.

Fyllningen
Ingredienser:
500 gr färs, jag provade mig av Hälsans kök sojafärs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
1 färsk broccoli
2 dl Oatlys fraiche
Valfri ost till toppen, jag gillar Astrid och Apornas mozarella
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Bryn färsen och blanda i tacomix och vatten.
Låt puttra en stund. och ha sedan i fraichen. Hacka broccolin i småbitar och blanda i. Smaka av med salt och peppar.

Lägg sedan fyllningen i det förgräddade pajskalet och toppa kalaset med riven ost i valfri mängd och grädda i mitten av ugnen ca 30 min på 225 grader.
Håll koll att osten inte blir för brun, undvik detta genom att lägga på aluminiumfolie då du tycker osten är perfekt.