Tiden för den överblivna julskinkan som legat i frysen och längtat efter att bli tillagad till en god rätt är NU här!

Det blev en god skinksås! :-)

Serverad med pasta och vill man göra den traditionella rätten lite mer vuxen, så pimpade jag upp den med rökmarinerade stekta färska champinjoner!

4 portioner

Ingredienser:
1/2 vegetarisk julskinka eller annan vego skinka
1 gul lök
Havregrädde
En bit mjölkfritt smör
Vetemjöl
Färska champinjoner
Liquid Smoke
Salt, peppar

Gör så här:
Hacka löken fint och stek i lite olja-
Tärna skinkan och stek med löken tills de fått färg.

Gör en redning genom att smälta en klick smör, tillsätt mjöl och vispa tills de blir en tjock smet, späd med havregrädde och rör om. Låt koka och tillsätt grädde tills det blir en bra sås.

Häll sedan i lök och skinkan och låt småkoka.

Under tiden stek hela champinjoner i en god olja, tillsätt svartpeppar, salt och en skvätt liquid smoke.

Servera såsen med pasta, champinjoner och finhackad färsk paprika.
Jättegod vardagsmiddag som är riktigt krämig och med en vuxen touch med de rökta champinjonerna :-)