Perfekt mat att laga till hela familjen en veckodag, eller på söndag till veckans matlådor till jobbet.

Krämig, god och mättande.

Servera med en fräsch blandsalladen och du har en kanongod rätt som kan varieras i oändlighet :-)

4 portioner

Ingredienser:
500 gr pasta
1  burk Oatly creme fraiche
1 skvätt havregrädde/mjölk
2 msk chilisås
3-4 tomater
1 bit Vegetarisk skinka (Jag använde mig av resterna från julskinkan som är av märket Astrid och Aporna)
En bit riven ost
Salt, svartpeppar och basilika
Majsstärkelse

Gör så här:
20150106_153918Koka pastan enligt anvisning, men dra av någon minut på tiden.

Häll i creme fraische, grädde/mjölk i en kastrull och koka upp.
Under tiden blanda lite majsstärkelse i en skål men en liten skvätt vatten, blanda tills det blir jämt.

 

Häll i majsstärkelsen, lite lite i taget och rör om, låt det samtidigt koka och låt såsen bli så tjock i konsistensen som du  vill ha.

Tillsätt sedan kryddor och skinkbitar i såsen.

Varva sedan, i en ugnsfast form: Pasta, skivade tomater och sås. Och toppa sedan på toppen med riven ost.

In i ugnen på 200 grader i ca 15 min eller tills den får en gyllenbrun färg på toppen.